Oproep voor jongeren in Gelderland!

Wat als jouw vrijheid voor 72 uur wordt afgenomen? Wat als je geen toegang meer hebt tot social media, de telefoonnummers van je vrienden, het eten in de kast, de tv, je ouders? Wat gebeurt er dan met je? Hoe reageer je, hoe voel je je dan?

Wat wij als vrijheid aannemen is soms ook fragiel of moeilijk. Vrijheid is niet altijd vanzelfsprekend. Wat is vrijheid nu eigenlijk? Wat is ultieme vrijheid? Wat betekent vrijheid voor jou?

In de serie “De koepel van vrijheid” gaan we dit experiment aan met 6 jongeren met een bijzonder verhaal uit Gelderland. Zij verblijven drie dagen in de Koepelgevangenis in Arnhem. Ze nemen afstand van alles wat ze hebben aan moderne communicatie. Bij binnenkomst krijgen ze twee opdrachten mee die als rode draad door de afleveringen heen lopen; vertel je eigen levensloop/verhaal aan de groep en hoe staat deze in relatie tot het thema vrijheid, én maak een vlog van jou ervaring in de Koepel. De jongeren zullen gedurende hun verblijf bezoek krijgen van een aantal bijzondere gasten die een relatie hebben met het thema vrijheid. Een ‘host’ zal de jongeren de gehele 72 uur begeleiden en fungeren als presentator en coach. 

Heb jij een bijzonder verhaal wat jij wilt delen en wil je ervaren wat het ontnemen van vrijheid met je doet? Stuur een mail met korte motivatie naar kvv@gld.nl

NOTE: Je gaat NIET het gevangeniswezen in. Je wordt niet gezien en behandeld als gevangene. Geen geschreeuw, geen bewakers etc

Opnamen: 12 tm 14 maart as, vergoeding aanwezig

Bekijk hier de teaser!